ابزارهای جانبی > قلم‌ها Fonts

تعویض قلم مثالها

(1/4) > >>

محمود امین‌طوسی:
سلام.
چند روز پیش این پیام را به آقای موحدیان فرستادم:

--- نقل قول ---جناب آقای موحدیان سلام

ضمن تشکر از زحمات شما بایت طراحی قلمهای سری HM
مدتی است قصد دارم که قلم مورد استفاده در مثالهای سایت پارسی لاتک را از قلمهای سری ایکس به قلمهای شما تغییر دهم.

یکی از پرسشهایی که همیشه از خودم داشته ام این بوده است که چرا با وجود این همه مثال زی‌پرشین در سایت ما، به خوبی سایت ما توسط گوگل ایندکس نمی‌شود.
این مشکل را در خصوص رزومه خودم هم داشتم.
امروز متوجه شدم که گوگل در استخراج حروف گ،ک و ی فارسی (و  احتمالا چ پ و ژ) از فایلهای تولید شده توسط زی‌پرشین با قلمهای شما و سری ایکس مشکل دارد و به همین دلیل کلمه زی‌پرشین در مثالهای ما دیده نمی‌شوند

اگر فایلهای پیوست را که برای متن اصلی آنها از قلمهای مختلف (ادامه نام آنها) استفاده شده است در آکروبات باز کنید و قسمتی از متن را استخراج کنید متوجه مشکل خواهید شد.
در فایل
OutPutFonts.txt
قسمتی از متن فایل را از هر کدام استخراج کرده و گذاشته ام.

در حالیکه این مشکل با قلمهای یاس و IRNazanin و Persian Modern وجود ندارد.

آیا شما علت را می‌دانید و قابل رفع هست یا خیر؟

--- End quote ---
اما جوابی دریافت نکردم.
درنظر دارم به دلایل زیر قلم تمام مثالهای سایت ( و DVD) را از قلمهای سری ایکس و قلمهای آقای موحدیان به قلمهای استاندارد شده IR تغییر دهم:

* مشکل قلمهای مذکور با حروف فارسی که در بالا اشاره شد.
* حجم زیاد قلمهای مذکور در مقایسه با قلمهای IR. حجم هر فایل ttf قلمهای مذکور بین یک تا یک و نیم مگابایت است، درحالیکه حجم هر قلم IR  بین صد تا ۱۵۰ کیلوبایت است.همانگونه که قبلا اعلام کرده بودم، امکان پردازش آنلاین مثالهای سایت ما با امکانات writeLaTeX فراهم شده است که هنوز مقداری کار دارد.
یکی از مشکلات ما موضوع قلمهای فارسی است که به جز PersianModern یا باید قلمهای مورد استفاده را به John بدهم تا در سرورشان نصب کند و یا در زمان ارسال هر مثال - اگر به قلمی نیاز هست - آنرا در کنار مثال آپلود کنیم ( در حالت دوم باید از نام کامل قلم در مثال استفاده کنیم، مثلا به صورت IRZar.ttf).
به لحاظ حجم و تعداد کم قلمهای سری IR، این قلمها برای هر دو روش مناسب‌ترند.
برای مثالهای معمول مشکلی نداریم ولی برای استیلهای پایان نامه و سمینار و برخی مثالهای خاص، تا زمان اصلاح آنها توسط مؤلفین و گرفتن نظر دانشگاه‌ها، باید قلمهایشان را کنارشان آپلود کرد.
ضمنا در مثالها سعی خواهد شد، حتی الامکان از قلمی به جز PersianModern استفاده نشود که نیاز به آپلود قلم نباشد.
برای مثالهایی که شامل چند فایل (و منجمله قلم هستند)‌ باید آنها را فشرده نمود و ارسال کرد (باید بسیاری از مثالها را اینجوری اصلاح کنم).
امروز این موارد را امتحان کردم و راه حل درست بدست آمد.
دو نمونه را می‌توانید در اینجــــــــــــا و اینجـــــــــــــــــــا ملاحظه فرمایید. نمونه اول دارای قلم IRZar و نمونه دوم دارای فایل اضافه است.
دو لینک فوق پس از مدتی حذف خواهند شد.
اگر دوستان درخصوص حرکت از قلمهای مذکور به سری IR نظری دارند بفرمایند.
ضمنا scale این قلمها با قلمهای مذکور و قلم PersianModern همخوان نیست و صفر توخالی هم ندارند.
دلیل ویرایش: اضافه کردن فایلهای فوق الذکر

محمود امین‌طوسی:
در راستای تعویض قلمها، من استیل دانشگاه حکیم سبزواری را عوض کردم و از قلم‌های IRLotus, IRTite در آن استفاده کردم.
فایلهای نسخه جدید در قالب فایل zip در سایت مثالها قرار گرفتند (هنوز فایلهای تکی اصلاح نشده‌اند باید تغییرات دیگری هم بدهم).
به خاطر استفاده از فقط دو قلم در این استیل به راحتی می‌توان آنرا به صورت آنلاین هم پردازش کرد.


از دیگر دوستان هم تقاضا می‌کنم در هنگام طراحی استیل پایان‌نامه از تعداد کمی قلم استفاده نمایند. و دقت داشته باشند که برای پردازش آنلاین باید از نام کامل قلم (مثلا IRLotus.ttf)‌استفاده کنند و قلمها هم در کنار فایلها باشد. البته کسی که روی دستگاهش قلمها را نصب داشته باشد نیازی نیست که قلمها در پوشه فایلش باشد.


چند روز پیش که مشغول ویرایش مثالهای قسمت پایان‌نامه‌های بخش مثالها بودم، برخی از آنها را اجرا کردم. در این میان نمونه پایان‌نامه دانشگاه تهران خیلی اذیت کرد. حدود ده جور فونت متفاوت لازم داشت، آخرش هم ولش کردم.


قلمهای IR مشکلاتی هم دارند:

* اگر از قلم IRNazanin استفاده کنید، مطالب هر بخش یا فصل، بلافاصله پس از عنوان بخش یا عنوان می‌آیند! یعنی از خط بعد شروع نمی‌شوند!!
* وقتی قلم IRLotus را به عنوان قلم متن معرفی می‌کنم، حروف توپر به صورت توپر نمایش داده نمی‌شوند! مجبور شدم از دستور زیر برای معرفی قلم استفاده کنم تا حروف توپر بدرستی نمایش داده شوند:\settextfont[ BoldFont={IRLotusBold.ttf}, BoldItalicFont={IRLotusBold.ttf}, ItalicFont={IRLotusIranic.ttf},Scale=1.2]{IRLotus.ttf}
مشکل این تعریف آن است که چون فایل فونت جداگانه‌ای برای حالت BoldItalic نداریم، این حالت را نمی‌توانیم در خروجی داشته باشیم!
اگر کسی از دوستان راه حل مشکلات فوق را می‌داند لطفا در موضوع جداگانه‌های بیان فرماید.


به خاطر اینکه فایلهای تولید شده با قلمهای HM , XB مشکلاتی که قبلا گفته بودم را با حروف پ و چ و ... دارند و به خوبی توسط گوگل ایندکس نمی‌شوند، فایل مقاله معرفی زی‌پرشین را با قلم IRLutos مجددا اجرا کردم و اصلاحاتی انجام دادم که مطابق قبل در ۹ صفحه جا بگییرد. خروجی جدید را جایگرین قبلی در اینجا کردم:
http://parsilatex.com/joomla/attachments/article/209/Xepersian-IMS.pdf
از آنجا که قصد انتقال از سایت جوملایی به سایت وردپرسی را داریم، افزونه WP-FileBase را در سایت جدید نصب کردم و این فایل را در وردپرس آپلود کردم:
http://parsilatex.com/site/download/tutorial/Xepersian-IMS.pdf
مزیت این افزونه نسبت به کتابخانه خود وردپرس آن است که دسته‌بندی دارد، امکان نمایش دسته‌های به انواع مختلف را دارد، با بروزرسانی فایل آدرس  آن عوض نمی‌شوند و ...


سعی خواهم کرد در جاهایی مانند صفحه شخصی خودم که به آدرس قبلی ارجاع داده‌ام، به آدرس جدید ارجاع بدهم. صفحه شخصی خودم را اصلاح کردم. دوستان هم اگر در جایی آدرس داده‌اند اصلاح فرمایند.


بخش آموزش و راهنمای سایت جدید به جوملای قبلی اشاره داشت، یک برگه جدید در سایت جدید با نام آموزش و راهنما ساختم و  این فایل را از WP-FileBase در آن قرار دادم. لینک صفحه اصلی را نیز اصلاح کردم.

فرشاد ترابی:

--- نقل قول از: محمود امین‌طوسی در ژوئیه 03, 2014, 11:48:53 am ---
به خاطر اینکه فایلهای تولید شده با قلمهای HM , XB مشکلاتی که قبلا گفته بودم را با حروف پ و چ و ... دارند و به خوبی توسط گوگل ایندکس نمی‌شوند، فایل مقاله معرفی زی‌پرشین را با قلم IRLutos مجددا اجرا کردم و اصلاحاتی انجام دادم که مطابق قبل در ۹ صفحه جا بگییرد. خروجی جدید را جایگرین قبلی در اینجا کردم:

--- End quote ---

آیا این موضوع را با آقای موحدنیا مطرح کردید؟

محمود امین‌طوسی:

--- نقل قول از: فرشاد ترابی در ژوئیه 03, 2014, 12:38:36 pm ---آیا این موضوع را با آقای موحدنیا مطرح کردید؟

--- End quote ---
بله. ایمیل زدم، پاسخی ندادند.
ضمنا در هر صورت حجم فایلهای ایشان خیلی زیاد است.
شاید بد نباشد موضوع با شورای عالی اطلاع رسانی درمیان گذاشته شود شاید  آنها قلمهایشان را اصلاح کردند.

وحید دامن‌افشان:

--- نقل قول از: محمود امین‌طوسی در ژوئیه 03, 2014, 11:48:53 am ---قلمهای IR مشکلاتی هم دارند:

* اگر از قلم IRNazanin استفاده کنید، مطالب هر بخش یا فصل، بلافاصله پس از عنوان بخش یا عنوان می‌آیند! یعنی از خط بعد شروع نمی‌شوند!!
* وقتی قلم IRLotus را به عنوان قلم متن معرفی می‌کنم، حروف توپر به صورت توپر نمایش داده نمی‌شوند! مجبور شدم از دستور زیر برای معرفی قلم استفاده کنم تا حروف توپر بدرستی نمایش داده شوند:
--- End quote ---
بهتر نیست تا رفع این مشکلات، از تعویض فونت مثال‌ها صرف نظر کنیم؟ این مشکلات، جدی هستن.

--- نقل قول ---بخش آموزش و راهنمای سایت جدید به جوملای قبلی اشاره داشت، یک برگه جدید در سایت جدید با نام آموزش و راهنما ساختم و  این فایل را از WP-FileBase در آن قرار دادم. لینک صفحه اصلی را نیز اصلاح کردم.
--- End quote ---
ممنون. لطف کردید.

کنترل

[0] صندوق پستی

[#] صفحه بعدی

Go to full version