۱- کاربرهارو به سمت تنبلی سوق میده.
وحید جان؟؟؟ چند درصد کاربران یا به عبارتی دانشجویان فوق لیسانس که دانشگاه تبریز و ... از تو سوال لاتک و زیپرشین میپرسند، تنبل نیستند؟؟؟
واقعیتش چند درصد؟ به نظر من بالای ۹۵ درصد تنبل هستند و حوصله جستجو دنبال یک مطلب در گوگل را ندارند.
ما هم با این کاربران طرف حساب هستیم و باید جوابگو باشیم و نباید آرمانی به موضوع نگاه کنیم و بگیم تنبل نباشید و ....
یعنی بعد از اینکه برای هر نسخه زیپرشین، یه
راهنمای جدید بیاد، کاربر منتظره که یه نفر، راهنما رو ترجمه کنه تا اون بشینه و بخوندش و
بنابراین به خودش، زحمت انگلیسی خوندن رو نمیده. هر کی طاووس خواهد، باید جور هندوستان کشد.
من به جرأت میتونم بگویم که هیچ کدام از دانشجویان فوق لیسانس دانشگاه ما اصلا روی راهنمای انگلیسی زیپرشین را ندیده اند. مگر کسانی که من به اونها گفته باشم.
پس اصلا کاربران راهنما را نگاه نمی کنند!!! چه برسد که سر لاتین یا فارسی بودنش بحث کنیم.
ضمنا این موضوع که راهنمای زیپرشین مدام عوض شود اصلا جالب نیست.
به نظر من باید مطالب جدید بهش اضافه شود نه اینکه عوض شود. به نظرم الان به یک نسخه ی با ثبات رسیده ایم. (با زحمات زیاد وفای عزیز. واقعا خسته نباشه) اما قبلا دستورات \roman و \latin و ... بودند و عوض شدند و آخرش همه حذف شدند.
جوابش با یه سرچ خیلی خیلی ساده به انگلیسی، توی گوگل بدست میاد.
وقتی تالار را باز کرده ایم دیگر کسی نمیره از گوگل بپرسه. مگر اینکه بعد این هر کسی سوال ساده زیپرشین پرسید، در جوابش بگوییم برو از گوگل بپرس!!!
هر کسی نخواست میتونه جواب ندهد.
به نظر من یک سایت مرجع فارسی برای لاتک باید داشته باشیم. حالا اگر نداریم از ضعف و عقب ماندگی ما ایرانی ها و به عبارتی پارسی زبان ها هست که در اینترنت مقاله نمی گذارند. پس مشکل را میشه با ایجاد یک ویکی یا راهنمای جامع زیپرشین یا لاتک حل کرد و همه سوالات مبتدی و ساده را به آن ارجاع داد و کسی حق جوابدهی به این جور سوالات را نداشته باشد و فقط بتونه به اون راهنما ارجاع بده.
دانشجوهای ما تا کی میخوان از انگلیسی بترسن؟ دانشجویی که هنوز نمیتونه یه مطلب ساده رو به انگلیسی بخونه، یا سرچ کنه، چطور باید انتظار داشته باشیم که در آینده، محقق خوبی از آب در بیاد؟
باز هم آرمانی نگاه کردید و صحبت کردید. مثل این است که میگوییند چرا در کلاس مثلا همه نمره ۲۰ نمی گیرند!!! خب یکی ۲۰ میشه و یکی ۱۹ و یکی ۱۰. بدبختی ما این هست که ۹۵ درصد دانشجویان فوق لیسانس زیر ده هستند. (زبان انگلیسی و قدرت سرچ مطالب در گوگل به زبان انگلیسی)
یک سوال وحید جان: شما چند سال پیش که اصلا لاتک بلد نبودی و میخاستی شکل در متون لاتک بذاری از کجا یاد گرفتی؟ از گوگل؟ یا از کسی پرسیدی؟
من مطمئنم که از جزوه یا کسی پرسیدهای.
من الان یک کاربر مبتدی زیپرشین که همین امروز کار با زیپرشین را شروع کردهام، می خواهم دنبال دستور قرار دادن عکس در لاتک بگردم. چی باید جستجو کنم؟؟؟
insert picture in latex
insert pic in latex
insert bitmap in latex
واقعا من نمیتونم با سرچ در گوگل به جواب سوالم برسم. همه دانجویان ارسدی هم که من باهاشون بودم و این سوال اضافه کردن عکس را از من پرسیدند و گفتم از گوگل پیدا کنید، جلو چشم من این جملات بالا را جستجو کردند و مشابهش. اما به نتیجه ای نرسیدند و آخرش من جواب دادم. بعد مدتی کلا سرچ در گوگل را بهشون پیشنهاد ندادم.
پس آرمانی نگاه نکنیم و وقتی در مورد کاربران صحبت می کنیم خودمان را تا حد فهم آنها از لاتک باید پایین بیاوریم و در جایگاه اونها قرار بدهیم.
امیدوارم با کمکت وحید جان و بقیه دوستان به یک دسته جمعی خوبی در این موضوع برسیم.
یادم میاد اون روزهایی که من تازه با زیپرشین آشنا شده بودم و پشت سر هم سوالهای لاتکی می پرسیدم. از نصب زیپرشین (که حدود ۳ ماه طول کشید تا نصبش کنم) تا نصب تکمیکر و تنظیمش. اون سوالهای زیاد من باعث رنجش وفا جان و دکتر امیدعلی و ... میشد و بعد مدتی به این نتیجه رسیدند که تالار راه بیاندازند تا از شر سوالهای کماربرانی مبتدی مثل من راحت شوند و ایمیل های زیاد براشون ارسال نشه.
حالا که تالار باز شده، دنبال اینیم که دوباره کاربران مبتدی را جوابگو نباشیم.
چون سختی نصب زیپرشین را چشیده بودم، همیهش دنبال دفاع از کاربران مبتدی بودم و هستم. اما بعضی از کاربران تالار که در لاتک حرفه ای هستند، (با عرض معذرت از بعضی بزرگان) حوصله جوابگویی به سوالات را ندارند که هیچ، یک جواب بی ربط هم به اون کابر می دهند و این موقع هست که سیل ایمیل های خصوصی به من سرازیر میشه که فلانی با من بد برخورد کرد و دیگه روم نمیشه سوال بپرسم و بیزحمت جواب من را بدهید.
حالا من باید دونه دونه با پیغام خصوصی و ایمیل جوابشون را بدهم.
در حالی که همین روند میتونست در تالار باشه و بقیه هم استفاده کنند و احتمالا به علت علم کم من از لاتک، جواب نادقیق به اون کاربران ندهم. ایشالله که درست میشه