• Welcome to پارسی‌لاتک.

از تاریخ ۱۳۹۳/۸/۱۴ به دلیل ارائه خدمات بهتر به سایت جدید پرسش و پاسخ مهاجرت کرده‌ایم؛ از این رو امکان عضویت و ارسال پست در تالار غیرفعال شده است. لطفاً برای پرسیدن سوال‌های خود به سایت جدید مراجعه کنید.

ورود به سایت جدید

آیا امکان تکرار یک فرمول با شماره ی اولیه اش وجود دارد؟

نویسنده متین آرا, آپریل 13, 2012, 03:15:54 بعد از ظهر

« قبلی - بعدی »

متین آرا

سلام وقت بخیر
در متنی که من مینویسم تعدادی فرمول وجود دارد که به دفعات در تعاریف و قضایا به کار میرود
در حالت معمول برای فراخوانی آن فرمول از دستور \label{i11} و \ref{i11} استفاده میکنم
اما
گاهی به دلیل فاصله ی زیاد متن موجود و فرمول اولیه نباز هست که اصل فرمول را هم بیاورم
آیا راهی وجود دارد که بتوانم فرمول را با همان شماره ی اولیه اش فراخوانی کنم؟
ممنونم که وقت میگذارید

vafa

متین آرا

متین آرا

سوال دیگری دارم  شما در سندی که ساخته اید یک فرمول را دوبار استفاده کرده اید
\documentclass{article}
\usepackage{xepersian}
\newsavebox\mybox
\newcommand\printmyequation{\usebox\mybox}
\begin{document}
‎\sbox\mybox{‎‎
‎\parbox{\linewidth}‎‎
{‎‎\begin{equation}‎‎
1+‎2=3‎‎
\end{equation}}}
\printmyequation
\newpage
\printmyequation
\end{document}

اول: وقتی دستورات ‎\sbox\mybox{\parbox{\linewidth}{\begin{equation}1+2=3‎\end{equation}}} را در متن خود قرار دادم اروری ارائه داد که معنی اش را متوجه نشدم و در پی دی اف هم اصلا فرمولهایم به نمایش در نیامدند.
دوم: اینجا فرمول مورد نظر با \printmyequation فراخوانی شده در حالتی که فرمولهای مورد استفاده بیش از یکی است چطور آنها را نشانه گذاری کنم که فرمول مد نظرم را فراخوانی نمایم؟

از لطف شما ممنونم

هادی صفی‌اقدم

نقل قول از: متین آرا در آپریل 13, 2012, 06:02:25 بعد از ظهر
سوال دیگری دارم  شما در سندی که ساخته اید یک فرمول را دوبار استفاده کرده اید
\documentclass{article}
\usepackage{xepersian}
\newsavebox\mybox
\newcommand\printmyequation{\usebox\mybox}
\begin{document}
‎\sbox\mybox{‎‎
‎\parbox{\linewidth}‎‎
{‎‎\begin{equation}‎‎
1+‎2=3‎‎
\end{equation}}}
\printmyequation
\newpage
\printmyequation
\end{document}

اول: وقتی دستورات ‎\sbox\mybox{\parbox{\linewidth}{\begin{equation}1+2=3‎\end{equation}}} را در متن خود قرار دادم اروری ارائه داد که معنی اش را متوجه نشدم و در پی دی اف هم اصلا فرمولهایم به نمایش در نیامدند.
دوم: اینجا فرمول مورد نظر با \printmyequation فراخوانی شده در حالتی که فرمولهای مورد استفاده بیش از یکی است چطور آنها را نشانه گذاری کنم که فرمول مد نظرم را فراخوانی نمایم؟

از لطف شما ممنونم
لطفا نمونه‌ی فایل همیشه بفرستید تا ببینیم کجای کار ایراد داره.
البته در مورد سوال دوم و آخری کار کردم باهاش ولی جواب نگرفتم و بلد نیستم.

متین آرا

سلام وقت بخیر
ارورش حل شد. ممنونم
دستور همان فرمول جناب آقای خلیلی را توی خط ۶۹ آورده ام و در خط ۶۵۰ تکرارش کردم جواب داد
البته فایل را میفرستم بعد از اضافه کردن دستورات بالایی چندتا هشدار درباره خط ۱ دارم که معنی اش را نمی دانم

الان مشکل اصلی من همان سوال دوم است :

که یک فرمول را به چه شکلی نشانه گذاری کنم که برای فراخواندنش بتوانم همان فرمول را احضار کنم؟

هادی صفی‌اقدم

البته با اجازه‌ی دکتر کارن‌پهلو. لطفا اگر علم کم من باعث شده درست جواب ندهم، لطفا دکتر کارن‌پهلو راهنماییم کنید. با تشکر

اونا هشدار هستن و خطا نیستن. مهم نیستن.

۱- دستور ‪‎\printmyequation‎‬ کنار دستور:
\sbox\mybox{\parbox{\linewidth}{\begin{equation}1+2=3\end{equation}}}‎
نیاز نیست. جایی که می‌خواهید ظاهر بشه باید اینو بزنید.

۲- باید دستورها به این صورت در اول فایل تعریف بشه:

‎\newsavebox\mybox‎‎
‎\newsavebox\myboxx‎
‎\newcommand\printmyequation{\usebox\mybox}‎
سپس برای استفاده به این صورت:

{‎\printmyequation‎‎}
{\usebox\myboxx}

البته تا پست قبلی را زده بودم اون آکولاهای دو خط بالا را نذاشته بودم و جواب نمیداد. یعنی جعبه‌ی ذخیره‌ی دوم را میاورد. با گذلشتن آکولادهای، هر دو جوابب داد.

نکاتی دیگر جسارت نشه:
۱- دستور ‎\settextfont{Persian Modern}‎ را حذف کنید. اگر نزنید، خود زی‌پرشین این فونتو انتخاب و استفاده میکنه.
۲- پانوشته‌ها لازم نیست داخل $ باشن.
۳- متن:
رابطه های زیر برقرار هستند‎\\‎
‎$ (1)$‎
‎$x* (x*(x*y)) = x*y$\\‎
‎$ (2)$‎
‎$0 * (x*y ) = (0 * x) * (0* y)$‎
باید با کمک محیط شمارش نوشته بشه. یعنی:
\شروع{شمارش}
\فقره
\فقره
\پایان{شمارش}
یا معادل لاتینش:

\begin{enumerate}
\item
\item
\end{enumerate}

هادی صفی‌اقدم

ضمنا چون از ‪\mbox{ $-BCK$‎بخش} ‬ زیاد استفاده کرده‌اید می‌تونید با قرار دادن دستور:

\def\bckbakhsh{\mbox{ $-BCK$‎بخش} ‬}
در قسمت Preamable و زددن دستور ‪\bckbakhsh‬ اون کارو به راحتی انجام بدید.

بین محیط‌های قضیه و مثال و ... مثل  ‪\begin{definition}‬ و ... لازم نیست // بزنید.

فرمول‌هاتون هم تراز نیست. مثلاً:

‎\begin{align}‎
‎\label{i11}‎
‎[(x\ast y)\ast(x\ast z)]\ast (z \ast y) = 0\\‎
‎\label{i12}‎
‎[x\ast(x\ast y)]\ast y = 0\\‎
‎\label{i13}‎
‎x\ast x = 0\\‎
‎\label{i14}‎
‎x\ast y = y \ast x = 0 \Longrightarrow x = y\\‎
‎\label{i15}‎
‎0 \ast x = 0‎
‎\end{align}‎
باید اول هر سطر یک & بذارید. مثلا:

&‎[(x\ast y)\ast(x\ast z)]\ast (z \ast y) = 0\\‎

ضمنا امکان استفاده از پانوشته‌های چند ستونی در زی‌پرشین هست و می‌تونید توی تالار مطالبشو پیدا کنید. در راهنمای بیدی هم هست.

متین آرا

خیلی لطف کردین
واقعا ممنونم
فرمایشاتتون را به کار میبرم و احتمال داره اگر به مشکل برخوردم باز مراجعه کنم

مؤید باشید

متین آرا

سلام وقت بخیر
متاسفانه هنوز موفق به استفاده از فرمولهایی که فرستادید نشدم
در فایلی که فرستادم خواهید دید در خط ۱۲۳ تا ۱۲۶ اولین فرمولم را در همین ابزار قرار دادم که در پی دی اف اصلا به نمایش در نمی آید
اگر در پی دی اف توجه فرمایید فرمولهای ۱.۲ و ۱.۷ یکی هستند منظور من این است که فرمول ۱.۷ با همان شماره ۱.۲ به نمایش در آید
من این شکل را در مقالات زبان اصلی دیده ام میخواهم بدانم چنین کاری با لاتک امکان پذیر است؟

ممنونم که وقت می گذارید

vafa

نقل قول از: متین آرا در آپریل 16, 2012, 04:49:01 بعد از ظهر
سلام وقت بخیر
متاسفانه هنوز موفق به استفاده از فرمولهایی که فرستادید نشدم
در فایلی که فرستادم خواهید دید در خط ۱۲۳ تا ۱۲۶ اولین فرمولم را در همین ابزار قرار دادم که در پی دی اف اصلا به نمایش در نمی آید
اگر در پی دی اف توجه فرمایید فرمولهای ۱.۲ و ۱.۷ یکی هستند منظور من این است که فرمول ۱.۷ با همان شماره ۱.۲ به نمایش در آید
من این شکل را در مقالات زبان اصلی دیده ام میخواهم بدانم چنین کاری با لاتک امکان پذیر است؟

ممنونم که وقت می گذارید
۱- مگر سوال شما را جواب ندادم؟
۲- لطفا فایلهای تک را کوچک بفرستید. حداقل من حال و حوصله نگاه کردن به این پرونده تک شما را ندارم!

متین آرا

سلام استاد
این فایل آخری که فرستاده ام با فونت کوچک است و تقریبا همه مطالب اضافه اش را هم حذف کرده ام
و در خود سند نشانه ای گذاشته ام که محل اشکال را به سرعت پیدا کنید شماره خطوط اشکال دار را هم که داده ام : ۱۲۳ تا ۱۲۶

رابطه ای که شما فرمودید برای تکرار یک فرمول است در حالیکه فرمولهایی که من به فراخوانی آنها نیاز دارم بیش از یکی است من نمیدانم چطور فرمولهایم را برای فراخوانی مجدد نشانه گذاری کنم
البته بماند که فرمولی که در آن ابزار قرار دادم حتی در محل اصلی اش هم ظاهر نشد

خواهش میکنم راهنمایی ام کنید. میدانم که وقتتان را میگیرد....

vafa

نقل قول از: متین آرا در آپریل 16, 2012, 06:52:42 بعد از ظهر
سلام استاد
این فایل آخری که فرستاده ام با فونت کوچک است و تقریبا همه مطالب اضافه اش را هم حذف کرده ام
و در خود سند نشانه ای گذاشته ام که محل اشکال را به سرعت پیدا کنید شماره خطوط اشکال دار را هم که داده ام : ۱۲۳ تا ۱۲۶

رابطه ای که شما فرمودید برای تکرار یک فرمول است در حالیکه فرمولهایی که من به فراخوانی آنها نیاز دارم بیش از یکی است من نمیدانم چطور فرمولهایم را برای فراخوانی مجدد نشانه گذاری کنم
البته بماند که فرمولی که در آن ابزار قرار دادم حتی در محل اصلی اش هم ظاهر نشد

خواهش میکنم راهنمایی ام کنید. میدانم که وقتتان را میگیرد....
این ساده‌ترین راه‌حلی است که به ذهنم می‌رسد. روشهای دیگری هم وجود دارد اما الان سرم کمی شلوغ است.

\documentclass{article}
\usepackage{amsmath,amssymb}
\usepackage{xepersian}
\begin{document}
\begin{equation}
1+2=3\label{equation1}
\end{equation}
\newpage
\begin{equation*}
1+2=3\tag{\ref{equation1}}
\end{equation*}
\end{document}

متین آرا

سلام و سپاس بیکران
از همین روشی که گفتید استفاده کردم و به نتیجه رسیدم. دقیقا همانی است که می خواستم.

خیلی لطف کردید. ممنونم.