• Welcome to پارسی‌لاتک.

از تاریخ ۱۳۹۳/۸/۱۴ به دلیل ارائه خدمات بهتر به سایت جدید پرسش و پاسخ مهاجرت کرده‌ایم؛ از این رو امکان عضویت و ارسال پست در تالار غیرفعال شده است. لطفاً برای پرسیدن سوال‌های خود به سایت جدید مراجعه کنید.

ورود به سایت جدید

دو ستونه نوشتن در یک صفحه خاص

نویسنده mohsenniknam, سپتامبر 20, 2013, 07:21:39 بعد از ظهر

« قبلی - بعدی »

mohsenniknam

با سلام
چطور میشه فقط در یه صفحه خاص به صورت دوستونه حروفچینی کرد؟
و چطور میشه فقط در یه صفحه خاص حالت کاغذ رو به لند اسکیپ تغییر داد؟

mohsenniknam

این پاسخی است که طی یک ایمیل از جناب اقای مرضی ابطحی ایوری دریافت کردم.
امیدوارم به درد همه بخوره
\usepackage{multicols}
.
.
.

\begin{multicols}{2}
. . .
\end{multicols}

vafa

\documentclass{article}
\usepackage{lscape} % provides `landscape' environment
\usepackage{ptext} % dummy Persian text
\usepackage{xepersian}
\begin{document}
\ptext % dummy Persian text
\twocolumn % typeset following text in two columns
\ptext
\onecolumn % let's typeset now in the defualt one column \textwidth
\ptext
\begin{landscape}
\ptext[1]
\end{landscape}
\end{document}

mohsenniknam

در لاتک استاندارد دو فرمان twocolumn\ و onecolumn\ برای تغییر دادن وضعیت از حروفچینی یک ستونی به حروفچینی دو ستونی و برعکس فراهم شده است. اما مشکل اصلی این دو فرمان ان است که هرگاه لاتک به یکی از این دو فرمان برخورد می‌کند؛ آنگاه ادامه متن را در صفحه جدید حروفچینی می‌کند.
خوشبختانه بسته multicol برای حروفچینی متن در چند ستون فراهم شده است
در مقدمه فایل با بسته فراخوانی شود.
\usepackage{multicol}
سپس در جای مورد نظر با استفاده از محیط multicols می‌توان متن را در چند ستون حروفچینی نمود.
\begin{multicols}{<number>}
<multicolumn text>
\end{multicols}
در اینجا number عددی است که تعیین کننده تعداد ستونها می‌باشد. آنچه درون محیط multicols جای می‌گیرد؛ یک متن ساده همراه با هر شی دلخواه و معتبر در لاتک غیر از اشیا شناور و توضیحات حاشیه ای است

این مطالب بر گرفته از کتاب (راهنمای جامع لاتک) نوشته اقای مرتضی ابطحی ایوری می‌باشد

vafa

نقل قول از: mohsenniknam در سپتامبر 21, 2013, 08:55:00 بعد از ظهر
در لاتک استاندارد دو فرمان twocolumn\ و onecolumn\ برای تغییر دادن وضعیت از حروفچینی یک ستونی به حروفچینی دو ستونی و برعکس فراهم شده است. اما مشکل اصلی این دو فرمان ان است که هرگاه لاتک به یکی از این دو فرمان برخورد می‌کند؛ آنگاه ادامه متن را در صفحه جدید حروفچینی می‌کند.
سوال شما همچین شرطی رو نداشت، داشت؟
نقل قول
خوشبختانه بسته multicol برای حروفچینی متن در چند ستون فراهم شده است
در مقدمه فایل با بسته فراخوانی شود.
\usepackage{multicol}
سپس در جای مورد نظر با استفاده از محیط multicols می‌توان متن را در چند ستون حروفچینی نمود.
\begin{multicols}{<number>}
<multicolumn text>
\end{multicols}
در اینجا number عددی است که تعیین کننده تعداد ستونها می‌باشد. آنچه درون محیط multicols جای می‌گیرد؛ یک متن ساده همراه با هر شی دلخواه و معتبر در لاتک غیر از اشیا شناور و توضیحات حاشیه ای است

این مطالب بر گرفته از کتاب (راهنمای جامع لاتک) نوشته اقای مرتضی ابطحی ایوری می‌باشد
خوب حالا اینها رو برای چی برای من می‌گی؟

mohsenniknam

اینو به طور کلی نوشتم تا اگه کس دیگه ای هم مثل من این مشکل رو داشت؛ اطلاع جامعی داشته باشه.
چون اگه اشتباه نکنم این پاسخ ها رو همه میتونن ببینن.
از شما هم به خاطر پاسختون سپاسگزاری کردم.