• Welcome to پارسی‌لاتک.

از تاریخ ۱۳۹۳/۸/۱۴ به دلیل ارائه خدمات بهتر به سایت جدید پرسش و پاسخ مهاجرت کرده‌ایم؛ از این رو امکان عضویت و ارسال پست در تالار غیرفعال شده است. لطفاً برای پرسیدن سوال‌های خود به سایت جدید مراجعه کنید.

ورود به سایت جدید

آیا فونتی به اسم XB Nazanin وجود داره؟

نویسنده فرشاد ترابی, اکتبر 18, 2012, 01:10:06 بعد از ظهر

« قبلی - بعدی »

فرشاد ترابی

سلام،
آیا فونت XB Nazanin  هم داریم؟ در سایت ایرماگ که نبود!
در مرکز دانلود هم ندیدم.

فرشاد ترابی

خوب اگه قرار باشه از این فونت استفاده کنیم چی؟
من الان سرگرم تهیه فرمت سمینار مهندسی مکانیک هستم و قراره که از این فونت استفاده بشه.
آیا B Nazanin جوابگوی کار هست؟

وحید دامن‌افشان

من از طراحی فونت، سررشته‌ای ندارم. بنابراین نمی‌تونم نظر بدم که آیا B Nazanin جوابگو هست یا نه. با این حال تقریباً همه دارن هنوز از همین فونت‌های سری ‎B‎ استفاده می‌کنن. فقط خودمونیم که داریم از سری ‎XB‎ استفاده می‌کنیم. خیلی‌ها اصلاً نمی‌دونن سری ‎XB‎ای هم وجود داره.
خودم به شخصه، فونت ‎XB‎ Niloofar رو خیلی می‌پسندم. سمینار و پایان‌نامه خودم و ۳ تا کتاب رو با همین فونت، آماده کردم. حتی اولین کنفرانس پردازش خط و زبان فارسی که حدود ۱ ماه پیش توی سمنان برگزار شد هم از همین فونت، استفاده کرد.

vafa

نقل قول از: Farschad در اکتبر 18, 2012, 02:58:44 بعد از ظهر
خوب اگه قرار باشه از این فونت استفاده کنیم چی؟
به یک طراح قلم پول بده و ازش بخواه قلم رو درست کنه.
نقل قول
آیا B Nazanin جوابگوی کار هست؟
خیر این قلم مشکلات خیلی زیادی داره: تعداد زیادی از گلیف‌ها در جاهای نامناسب قرار دارند و تعدادی از گلیف‌ها اصلاً وجود ندارند.

vafa

نقل قول از: وحید دامن‌افشان در اکتبر 19, 2012, 01:10:31 قبل از ظهر
با این حال تقریباً همه دارن هنوز از همین فونت‌های سری ‎B‎ استفاده می‌کنن.
منظور شما قشر کم‌اطلاع و ignorant جامعه هست دیگه؟ که یا اصلاً از حروف‌چینی چیزی نمی‌دونند و براشون تفاوتی بین تایپ و حروف‌چینی وجود نداره یا اصلاً کلاً نمی‌تونند تفاوت بین تایپ و حروف‌چینی رو درک کنند.

محمود امین‌طوسی

به گمان من منظور آقای کارن‌پهلو از «بی‌سواد» بی‌اطلاع یا کم اطلاع در زمینه فونتها و حروف‌چینی باشد. شاید توقع درستی هم از دیگران نباشد که جزییات فونت و حروف‌چینی را بدانند. آنها نیاز به ابزارهای برای نگارش متن خود دارند و لزومی هم ندارد که خودشان را خیلی درگیر کنند. از آنجا که ممکن است نوشته آقا وفا برای دیگران موجب سوء تفاهم شود، از ایشان درخواست می‌کنم که پست خودشان را ویرایش کنند که گمان اسائه ادب به دیگران در آن وجود نداشته باشد.
پی نوشت: از آقای کارن‌پهلو به خاطر اصلاح پست تشکر می‌کنم.
حضرت علی (علیه السلام):دوستی و محبت را از دل بپرسید، چرا که دلها گواهانی رشوه ناپذیرند.
‎کمک مالی به پارسی‌لاتک‎

فرشاد ترابی

نقل قول از: وفا کارن‌پهلو در اکتبر 19, 2012, 10:01:39 قبل از ظهر
به یک طراح قلم پول بده و ازش بخواه قلم رو درست کنه.خیر این قلم مشکلات خیلی زیادی داره: تعداد زیادی از گلیف‌ها در جاهای نامناسب قرار دارند و تعدادی از گلیف‌ها اصلاً وجود ندارند.

من خودم بارها درخواست کردم که اگر کسی مرا راهنمایی کنه خودم هم کمک میکنم تا یک فونت جدید ایجاد کنیم.
حتی به طور خصوصی برای بعضی ها پیغام گذاشتم ولی جوابی نیامد.
از کجا میشه طراحی فونت یادگرفت؟ من به شخصه علاقه زیادی به تولید این گونه فایلها دارم و هر کمکی که باشه
انجام میدم. اگر کسی کلاس طراحی فونت بزاره من هم شرکت میکنم!
اگر هم کسی میتونه فونت طراحی کنه به من خبر بده.

vafa

نقل قول از: Farschad در اکتبر 19, 2012, 10:49:16 قبل از ظهر
من خودم بارها درخواست کردم که اگر کسی مرا راهنمایی کنه خودم هم کمک میکنم تا یک فونت جدید ایجاد کنیم.
حتی به طور خصوصی برای بعضی ها پیغام گذاشتم ولی جوابی نیامد.
از کجا میشه طراحی فونت یادگرفت؟ من به شخصه علاقه زیادی به تولید این گونه فایلها دارم و هر کمکی که باشه
انجام میدم. اگر کسی کلاس طراحی فونت بزاره من هم شرکت میکنم!
اگر هم کسی میتونه فونت طراحی کنه به من خبر بده.
tutorial نرم‌افزار fontforge برای شروع خیلی خوبه:

http://fontforge.org/editexample.html

vafa

برای طراحی گلیف هم پیشنهاد می‌کنم از metafont استفاده کنید.

حسن ذاکری

من چند وقت پیش طی یک قرار داد تجاری، شروع به اصلاح فونت b nazanin و nazanin‌ کردم که قرار داد به طور عمده شامل موارد زیر بود:
۱. افزوردن گلیف‌ها طبق استاندارد یونیکد
۲. اصلاح shape بعضی از گلیف‌ها
۳. طراحی گونه italic و bolditalic
۴. اصلاح جداول و استانداردهای مربوط به opentype
۵. جدول کرنینگ
۶. ...
که متاسفامه به علت عدم توافق مالی با کارفرما پروژه نیمه کاره و معلق ماند. در صورتی که مشتری جدیدی باشد می‌توانم کار را مجدد از سر بگیرم.
لطفاً صفحه قوانین تالار را مطالعه فرمایید، بخصوص اگر اولین ارسال‌هایتان را انجام می‌دهید.
به سوالی که مطابق با قوانین پرسیده نشود، جوابی داده نخواهد شد.

در صورتی که به تازگی عضو تالار شده‌اید، در صفحه معرفی اعضای جدید برای شما ایجاد شده است.

مهران

نقل قول از: Farschad در اکتبر 18, 2012, 01:10:06 بعد از ظهر
سلام،
آیا فونت XB Nazanin  هم داریم؟ در سایت ایرماگ که نبود!
در مرکز دانلود هم ندیدم.
یکی از سایت‌ها نوشته بود که می‌توانید به جای فونت نازنین از فونت «نازلی» "فارسی وب شریف" استفاده کنید و به جای لوتوس از"XB nilloofar".  ظاهرا اسم پارسی گیاه لوتوس، نیلوفر هستش
http://persianlanguage.ir/technology/persian_fonts/2462