• Welcome to پارسی‌لاتک.

از تاریخ ۱۳۹۳/۸/۱۴ به دلیل ارائه خدمات بهتر به سایت جدید پرسش و پاسخ مهاجرت کرده‌ایم؛ از این رو امکان عضویت و ارسال پست در تالار غیرفعال شده است. لطفاً برای پرسیدن سوال‌های خود به سایت جدید مراجعه کنید.

ورود به سایت جدید

ظاهر شدن اسامی خاص در نمایه

نویسنده Mohsen Avaji, آپریل 04, 2013, 11:51:17 بعد از ظهر

« قبلی - بعدی »

Mohsen Avaji

با سلام و عرض ادب
فرض کنید متنی به صورت زیر داریم

................ ویلیام روآن ‏همیلتون ..............

کلمه "ویلیام روآن ‏همیلتون" باید در نمایه قرار گیرد، اما میخواهیم این کلمه در نمایه به این صورت ضاهر شود " همیلتون، ویلیام روآن"
از دستور index\ به چه صورت باید استفاده بکنم؟

از راهنمایی شما صمیمانه سپاسگزارم.
نخستین نشانه فساد ترک صداقت است. (میشل دو مونتی)

فرشاد ترابی

اصولا شما هرچی را که در آرگومان index بنویسید همان را نمایه می‌کند. مثلا اگر بنویسید:

احمد\index{حسن} به احمد کاری ندارد. «حسن» را نمایه می‌کند. بنابراین شما بنویسید

...ویلیام روآن ‏همیلتون\index{همیلتون، ویلیام روآن} ...

Mohsen Avaji

خدمت استاد عزیزم آقای دکتر ترابی باید عرض کنم
شما فرمودین "اصولا شما هرچی را که در آرگومان index بنویسید همان را نمایه می‌کند" این قسمت از فرمایش شما قابل قبول است
اما هدف تنها این نیست، من میخوام بعد از اینکه در نمایه کلمه "همیلتون، ویلیام روآن" ظاهر شد، شماره ای که در جلوی آن ظاهر میشه شماره صفحه ای باشه که کلمه "ویلیام روآن همیلتون" در آن قرار داره
به نظر بنده ادامه صحبتهای ارزشمند شما این قسمتو در بر نمیگیره.

از اینکه وقت ارزشمندتونو در اختیار من قرار دادین از شما سپاسگزارم.

فرشاد ترابی

متوجه مشکلتون نمی‌شم. شما با فایل پیوست چه مشکلی دارید؟

Mohsen Avaji

لطفا فایل پیوست را ببیند
آیا درست عمل کردم؟

فرشاد ترابی

یک اشکال کوچک در فایل شما وجود داره. در مورد ایندکس باید گفت که:

1. هر آنچه که در داخل آرگومان  index قرار میگیره در نمایه ظاهر میشه (قبلا هم گفته بودم)
2. صفحه‌این که در نمایه می‌نویسه، صفحه‎ای است که دقیقاً دستور index در آن قرار می‌گیره.

بنابراین اگر می‌خواهید شماره صفحات با لغتی که به آن اشاره می‌شه دقیقا یکسان باشند، باید نمایه را درست بچسبانید به لغت مورد نظر.
اینطوری که شما نوشتید، مکان ایندکس با مکان لغات مورد نظر شما متفاوت خواهد بود و بنابراین شماره صفحات می‌تواند اشتباه شود.
زیرا مثلاً در متن «همیلتون» در صفحه 2 قرار می‎گیرد اما به علت آنکه متن پاراگراف طولانی می‌شود، دستور index به صفحه 3 منتقل می‌گردد.
بنابراین شماره صفحات با لغات مربوط به هم یکسان نخواهند شد.

امیدوارم که توضیح قابل فهم باشد. برای راهنمایی بیشتر به فایل پیوست مراجعه کنید.