• Welcome to پارسی‌لاتک.

از تاریخ ۱۳۹۳/۸/۱۴ به دلیل ارائه خدمات بهتر به سایت جدید پرسش و پاسخ مهاجرت کرده‌ایم؛ از این رو امکان عضویت و ارسال پست در تالار غیرفعال شده است. لطفاً برای پرسیدن سوال‌های خود به سایت جدید مراجعه کنید.

ورود به سایت جدید

استفاده از راهنماهای فارسی تک برای زی پرشین

نویسنده aris852963, نوامبر 28, 2012, 10:26:14 بعد از ظهر

« قبلی - بعدی »

aris852963

آیا میشه از راهنماهای فارسی تک هم برای زی پرشین استفاده کرد؟
مثلا اون راهنمایی که مال دانشگاه صنعتی اصفهانه بسیار میتونه مفید باشه چون دستورات این دو برنامه تقریبا شبیه به هم هستند.
اینو برای این دلیل پرسیدم که ندیدم کسی به این راهنما ها ارجاع بده کاربری رو.

فرشاد ترابی

میشه لطفا آدرس اون راهنما را بدید تا یک نگاه بیاندازیم؟

هادی صفی‌اقدم

aris852963

واقعیتش من از اینترنت دانلود نکردم. یکی از همکلاسی های دوره ارشدم اونو بهم داد.

عنوان: آشنایی با \LaTeX{} و فارسی‌تک
پدیدآور: دکتر بهناز عمومی (دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان)
تعداد صفحه: 101

برای من عجیبه که هیچیک از شما دو نفر از وجود چنین راهنمایی بی اطلاع هستید. ضمناً من از رضایت یا عدم رضایت نویسنده اطلاعی ندارم و حتی نمی‌دانم این راهنما مجانی هست یا خیر.

فرشاد ترابی

هادی صفی‌اقدم

نقل قول از: aris852963 در نوامبر 28, 2012, 10:55:46 بعد از ظهر
واقعیتش من از اینترنت دانلود نکردم. یکی از همکلاسی های دوره ارشدم اونو بهم داد.

عنوان: آشنایی با \LaTeX{} و فارسی‌تک
پدیدآور: دکتر بهناز عمومی (دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی اصفهان)
تعداد صفحه: 101

برای من عجیبه که هیچیک از شما دو نفر از وجود چنین راهنمایی بی اطلاع هستید. ضمناً من از رضایت یا عدم رضایت نویسنده اطلاعی ندارم و حتی نمی‌دانم این راهنما مجانی هست یا خیر.
من دارمش. پست بالا هم گفتم که مال دانشگاه اصفهان هست.
عجیب نباید باشه. چون راهنمایی کاملتر از راهنمای دانشگاه شریف هست ولی کامل نیست. تعارف که نداریم.
نقل قول از: Farschad در نوامبر 28, 2012, 10:57:49 بعد از ظهر
من فکر کردم یک متن آزاد است.
من سوال کردم. به دکتر ایمیل میزنم و ازشون میپرسم و اطلاع میدم.

هادی صفی‌اقدم

من یک پستی در جواب پست اول این موضوع زدم که الان دیدم نیومده! این گوگل کروم با تالار ما سازگار نیست. با بقیه سایت‌ها هم مشکل داره.
پست تقریبا این بود:
۱- وقتی راهنمای بی‌دی و زی‌پرشین و کتاب مقدمه‌ای نه چندان کوتاه بر لاتک ترجمه شده ی دکتر امیدعلی هست، نیازی به ارجاع به یک کتاب قدیمی نبود.
اگر این ۳ تا نبودن، مجبور بودیم ارجاع بدیم.
از اون اولش دکتر کارن‌پهلو با راهنما درست کردن.

۲- فارسیتک اگه اشتباه نکنم بر اساس لاتک ۲.۰۹ هست که قدیمی‌تر از لاتک 2e که زی‌پرشین بر اساس اون هست، میباشد.
پس اگر دستوری از لاتک 2.09، منع نشده که در لاتک 2e استفاده بشه، نباید مشکلی داشته باشه.

aris852963

نقل قول از: هادی صفی‌اقدم در نوامبر 28, 2012, 11:02:44 بعد از ظهر
۱- وقتی راهنمای بی‌دی و زی‌پرشین و کتاب مقدمه‌ای نه چندان کوتاه بر لاتک ترجمه شده ی دکتر امیدعلی هست، نیازی به ارجاع به یک کتاب قدیمی نبود.

کتابهای قدیمی پایه هر علمی هستند. هرچند ممکنه بسیاری از گفته ها اونجا منسوخ شده باشه ولی این کتابها بنیه کتابهای امروزی شده اند.

هادی صفی‌اقدم

نقل قول از: aris852963 در نوامبر 28, 2012, 11:14:01 بعد از ظهر
کتابهای قدیمی پایه هر علمی هستند. هرچند ممکنه بسیاری از گفته ها اونجا منسوخ شده باشه ولی این کتابها بنیه کتابهای امروزی شده اند.
قبول ندارم. هر علمی نه! مباحثی در بعضی رشته‌ها دیدم که چند سال بهشون اسناد شده و حتی چندیم مقاله و کتاب بر اساس اون چاپ شده، ولی بعد نقیضش اومده.
من دیدم  (توی تالار شنیدم یا گروه گوگل) دستوری که در لاتک 2.09 هست ولی استفاده‌ش در LaTeX2e توصیه نشده.
الان یادم نیست.
فکر کنم دکتر کارن‌پهلو یا اساتید گروه ببینن جواب بدن.

هادی صفی‌اقدم

مثلا:

%in LaTeX 2.09
\cases{
}

in LaTeX 2e
\begin{cases}

\end{cases}

لینک زیر را ببینین:
http://www.agnld.uni-potsdam.de/~shw/LaTeX-html/latex2elatex209.html

فرشاد ترابی

یکیشون \rm و \it  است که منسوخ شده و طبق راهنمایی های جدید  باید از \textrm و \textit استفاده بشه.
دستورهای \textrm و \textit یک مشکل کوچک دارند و من خودم \rm را در این مواقع ترجیح میدم.
البته شاید من بلد نباشم.

مشکل استفاده در اندیسهاست. وقتی که مثلاً میزنید
\[
X_\textrm{total}
\]

سایز اندیس به اندازی scriptsize در نمیاد. اما چنانچه همین متن را به صورت زیز بنویسید همه چیز درست میشه

\[
X_{\rm total}
\]

vafa

نقل قول از: Farschad در نوامبر 28, 2012, 11:31:49 بعد از ظهر
یکیشون \rm و \it  است که منسوخ شده و طبق راهنمایی های جدید  باید از \textrm و \textit استفاده بشه.
دستورهای \textrm و \textit یک مشکل کوچک دارند و من خودم \rm را در این مواقع ترجیح میدم.
البته شاید من بلد نباشم.

مشکل استفاده در اندیسهاست. وقتی که مثلاً میزنید
\[
X_\textrm{total}
\]

سایز اندیس به اندازی scriptsize در نمیاد. اما چنانچه همین متن را به صورت زیز بنویسید همه چیز درست میشه

\[
X_{\rm total}
\]

در مورد \rm:

۱) \rm دستور منسوخ شده است و نباید در لاتک ۲e استفاده شود.

۲) در متن می‌توان از دستورات \textrm یا \rmfamily استفاده کرد.

۳) در محیط ریاضی از دستور \mathrm استفاده می‌شود.