• Welcome to تالار گفتگوی پارسی‌لاتک.

از تاریخ ۱۳۹۳/۸/۱۴ به دلیل ارائه خدمات بهتر به سایت جدید پرسش و پاسخ مهاجرت کرده‌ایم؛ از این رو امکان عضویت و ارسال پست در تالار غیرفعال شده است. لطفاً برای پرسیدن سوال‌های خود به سایت جدید مراجعه کنید.

ورود به سایت جدید

رسم شکل های مربوط به سیستمهای دینامیکی با استفاده از نرم‌افزارهای ریاضی

نویسنده وحید دامن‌افشان, اکتبر 04, 2009, 01:25:52 بعد از ظهر

« قبلی - بعدی »

وحید دامن‌افشان

من یه عالمه شکل مربوط به معادلات دیفرانسیل و سیستم های دینامیکی دارم که باید هر چه زودتر رسمشون کنم. چند تاشو تو فایل ضمیمه قرار دادم. توی این شکل ها، منظور از «x نقطه»، dx/dt است. من خودم کلی با mathematica ور رفتم اما نتونستم رسمشون کنم (به احتمال خیلی زیاد، این شکل ها با mathematica رسم شده).

محمود امین‌طوسی

با عرض معذرت من با گرافیک در لاتک خوب کار نکرده‌‌ام. شاید آقا آرش که ظاهراً کار با pstricks را شروع کرده‌اند بهتر بتوانند جواب دهند.
ضمنا یک نگاهی هم به صفحه ۳۲۳ از فایل pstricks-doc.pdf و صفحه ۶۵ از فایل pstricks-add-doc.pdf بیانداز. شکلهایش شبیه شکلهای شماست.
مثالهای TikZو Asymptote روی اینترنت را هم نگاه کن.

در ضمن حتماً معادلات شکلهای مورد نظر را داری. اگر با ابزار لاتک نمی‌توانی از MATLAB یا ترکیب MATLAB و ابزار لاتک استفاده کن. من برای یک مقاله که برنامه‌اش را در MATLAB نوشته بودم و MATLAB توابع مناسبی برای رسم شکل موردنظر من نداشت، دستورات مورد نیاز برای رسم شکلم با pstricks را با همان MATLAB تولید نموده و کد pstricks تولید شده را داخل سند لاتک قرار دادم. یک خطش این بود:
(sprintf('\\psline[linestyle=dashed,linewidth=0.3pt,linecolor=red](%d,%d)(%5.2f,%5.2f)',i,0,A(i).x2,A(i).y2
حضرت علی (علیه السلام):دوستی و محبت را از دل بپرسید، چرا که دلها گواهانی رشوه ناپذیرند.
‎کمک مالی به پارسی‌لاتک‎

هادی صفی‌اقدم

نقل قول از: وحید دامن‌افشان در اکتبر 04, 2009, 01:25:52 بعد از ظهر
من یه عالمه شکل مربوط به معادلات دیفرانسیل و سیستم های دینامیکی دارم که باید هر چه زودتر رسمشون کنم. چند تاشو تو فایل ضمیمه قرار دادم. توی این شکل ها، منظور از «x نقطه»، dx/dt است. من خودم کلی با mathematica ور رفتم اما نتونستم رسمشون کنم (به احتمال خیلی زیاد، این شکل ها با mathematica رسم شده).
وحید جان این شکل‌ها را آخرش با چی کشیدی؟

Jalil

این نوع نمودارها، نمودار صفحه فاز نامیده می‌شوند.
در نرم افزار Mathematica برای رسم آن باید بسته زیر را دانلود کنید
که مثال هم دارد.

The CurvesGraphics6 package

در آدرس زیر هست
http://users.dimi.uniud.it/~gianluca.gorni/Mma/CurvesGraphics6.nb.zip

از صفحه
http://users.dimi.uniud.it/~gianluca.gorni/Mma/Mma.html
می توانید اطلاعات تکمیلی را بخوانید

من شکل پایین سمت چپ را رسم کردم که پیوست شده است.

حسن ذاکری

با matlab و جعبه ابزار pplane8 هم می‌تونید رسم کنید. امکانات خوبی هم در اختیارتون میذاره.
یه ام‌فایل کوچیک هست که phase plane‌ رو رسم می‌کنه.
plato.asu.edu/MAT275/pplane8.m

فکر می‌کنم شکل‌های پست اول مال کتاب خلیله، درسته؟
لطفاً صفحه قوانین تالار را مطالعه فرمایید، بخصوص اگر اولین ارسال‌هایتان را انجام می‌دهید.
به سوالی که مطابق با قوانین پرسیده نشود، جوابی داده نخواهد شد.

در صورتی که به تازگی عضو تالار شده‌اید، در صفحه معرفی اعضای جدید برای شما ایجاد شده است.

وحید دامن‌افشان

نقل قول از: هادی صفی‌اقدم در نوامبر 29, 2012, 06:11:49 بعد از ظهر
وحید جان این شکل‌ها را آخرش با چی کشیدی؟
اینا رو یکی از دوستام که باهاش کتاب نوشتم، با میپل رسم کرد. متاسفانه یادم نیست که با چه بسته‌ای رسمشون کرد.

فرشاد ترابی

اگه فقط همین 6تا شکل هست من فردا براتون با CorelDraw ترسیم میکنم.
ولی اگر منظورتون این هست که با چه نرم‌افزاری میشه اینارو رسم کرد و دنبال یک راه حل برای ترسیم شکلهای مشابه
هستید فکر کنم با متلب هم بشه رسم کرد.

هادی صفی‌اقدم

نقل قول از: Farschad در نوامبر 30, 2012, 12:12:52 قبل از ظهر
اگه فقط همین 6تا شکل هست من فردا براتون با CorelDraw ترسیم میکنم.
ولی اگر منظورتون این هست که با چه نرم‌افزاری میشه اینارو رسم کرد و دنبال یک راه حل برای ترسیم شکلهای مشابه
هستید فکر کنم با متلب هم بشه رسم کرد.
ممنون دکتر. ولی آقا وحید این پست را چند ماه پیش زده بود. جواب هم گرفته بودن.
من خواستم ببینم آخرش با چی کشیدن. چون من هم چند تا دارم که باید برای کسی بکشم.

حسن ذاکری

نقل قول از: هادی صفی‌اقدم در نوامبر 30, 2012, 02:30:53 قبل از ظهر
شدیداً matlab رو با pplane8‌ توصیه می‌کنم!
لطفاً صفحه قوانین تالار را مطالعه فرمایید، بخصوص اگر اولین ارسال‌هایتان را انجام می‌دهید.
به سوالی که مطابق با قوانین پرسیده نشود، جوابی داده نخواهد شد.

در صورتی که به تازگی عضو تالار شده‌اید، در صفحه معرفی اعضای جدید برای شما ایجاد شده است.

فرشاد ترابی

نقل قول از: هادی صفی‌اقدم در نوامبر 30, 2012, 02:30:53 قبل از ظهر

اوپسسسس! حواسم نبود تاریخ رو چک کنم!

Jalil

شکلهایی که با pplane8 در matlab رسم میشه پیکان ها روی نمودار نیست و در پس زمینه رسم شده است و برای رسم مسیرها باید روی نمودار کلیک کنید در نتیجه ساختن شکل یکنواخت و منظم و متقارن یک کم مشکله شاید هم راحتره!؟
اما با بسته  CurvesGraphics6
در Mathematica ضمن اینکه پیکانها روی نمودار قرار دارد و نه در پس زمینه و همچنین نمودار به صورت متقارن رسم می شود نه با کلیک روی نمودار!!! به شکلی که آقا وحید داده نزدیکتر و شبیه تر است.
انتخاب با شماست.