• Welcome to پارسی‌لاتک.

از تاریخ ۱۳۹۳/۸/۱۴ به دلیل ارائه خدمات بهتر به سایت جدید پرسش و پاسخ مهاجرت کرده‌ایم؛ از این رو امکان عضویت و ارسال پست در تالار غیرفعال شده است. لطفاً برای پرسیدن سوال‌های خود به سایت جدید مراجعه کنید.

ورود به سایت جدید

تغییر فونت عنوان فصل در صفحه‌ی آغازین فصل

نویسنده هادی صفی‌اقدم, اکتبر 02, 2010, 08:41:40 بعد از ظهر

« قبلی - بعدی »

هادی صفی‌اقدم

می‌خواهم کلمه‌ی «فصل» و عنوان فصل در یک صفحه‌ی جدا بیافتد  (که بلدم) ولی با فونت خیلی بزرگ و وسط چین (مثل کتاب‌ها) را بلد نیستم
ضمنا می‌خواهم این مورد در صفحه آغازین هر فصل اِعمال شود و نه در سربرگ و ....
بیزحمت راهنمایی بفرمایید

vafa

نقل قول از: هادی صفی اقدم در اکتبر 02, 2010, 08:41:40 بعد از ظهر
می‌خواهم کلمه‌ی «فصل» و عنوان فصل در یک صفحه‌ی جدا بیافتد  (که بلدم) ولی با فونت خیلی بزرگ و وسط چین (مثل کتاب‌ها) را بلد نیستم
ضمنا می‌خواهم این مورد در صفحه آغازین هر فصل اِعمال شود و نه در سربرگ و ....
بیزحمت راهنمایی بفرمایید
برای حل مشکلت چه کارهایی تا به حال انجام داده‌ای؟ کجای کار گیر کرده‌ای؟

محمد چهارسوقی

من جواب دقیقی برای شما ندارم (یعنی بلد نیستم  :P) اما دو چیز به ذهنم میرسد که شاید به دردتان خورد.

۱. تغییرات اساسی در عنوان فصل از طریق دستور makechapterhead@\ که این رو آقای نکومهر در پستی دیگر به من معرفی کرده بودند که من متاسفانه نتونستم خیلی از این دستور سر در بیارم. ولی فکر کنم بشه باهاش همه کار کرد. لطفا اگر تونستید باهاش کار کنید توضیحاتتون رو در اختیار ما هم قرار بدید.

۲. من خودم از بسته titlesec استفاده کردم  و به طور مثال برای اعمال تغییراتی در عنوان فصل و بخش‌ها و زیربخش‌ها از دستورات زیر بعد از فراخوانی این بسته و قبل از شروع متن استفاده کردم

\titleformat{\chapter}[display]
‎‎  {\normalfont\huge\bfseries\centering}‎‎{\chaptertitlename\ \thechapter}{20pt}{\Huge}‎‎
\titleformat{\section}[‎block‎]‎‎
  ‎{‎\normalfont\bfseries\large‎}{\thesection}{‎1‎‎em‎}{}‎‎
  \titleformat{‎\sub‎section}[‎block‎]‎‎
  ‎{‎\normalfont\bfseries‎}{‎\thesub‎section}{‎0.5‎‎‎em‎}{}‎‎

vafa

نقل قول از: محمد چهارسوقی در اکتبر 03, 2010, 08:35:18 قبل از ظهر
من جواب دقیقی برای شما ندارم (یعنی بلد نیستم  :P) اما دو چیز به ذهنم میرسد که شاید به دردتان خورد.

۱. تغییرات اساسی در عنوان فصل از طریق دستور makechapterhead@\ که این رو آقای نکومهر در پستی دیگر به من معرفی کرده بودند که من متاسفانه نتونستم خیلی از این دستور سر در بیارم. ولی فکر کنم بشه باهاش همه کار کرد. لطفا اگر تونستید باهاش کار کنید توضیحاتتون رو در اختیار ما هم قرار بدید.

۲. من خودم از بسته titlesec استفاده کردم  و به طور مثال برای اعمال تغییراتی در عنوان فصل و بخش‌ها و زیربخش‌ها از دستورات زیر بعد از فراخوانی این بسته و قبل از شروع متن استفاده کردم

\titleformat{\chapter}[display]
‎‎  {\normalfont\huge\bfseries\centering}‎‎{\chaptertitlename\ \thechapter}{20pt}{\Huge}‎‎
\titleformat{\section}[‎block‎]‎‎
  ‎{‎\normalfont\bfseries\large‎}{\thesection}{‎1‎‎em‎}{}‎‎
  \titleformat{‎\sub‎section}[‎block‎]‎‎
  ‎{‎\normalfont\bfseries‎}{‎\thesub‎section}{‎0.5‎‎‎em‎}{}‎‎
بسته titlesec پشتیبانی نمی‌شود پس منتظر عوارض جانبی باشید و در صورت وقوع آنها تنها خودتان مسئول حلشان خواهید بود.

محمد چهارسوقی

ممنون بابت این نکته کلیدی که گفتید.

حتما سعی خواهم کرد که روش کار با همان دستور makechapterhead@\ را یاد بگیرم و جایگزین این روش کنم.

من نمی دونستم که دیگر پشتیبانی نمی‌شود.

ممنون

محمد چهارسوقی

آقا وفا یک سوالی

نمی دونم این حرفی که می‌زنم درست هست یا نه. احساس می‌کنم ما دو نوع برنامه‌نویسی برای تک داریم. یکی دستوراتی است که به طور روزمره از آنها استفاده می‌کنیم و همچنین دستوراتی که به دلیل استفاده از انواع و اقسام بسته‌های خاص باید از آن‌ها استفاده کنیم.

یکی دیگر دستوراتی که خیلی پایه‌ای تر از این حرف‌ها هستند و انگار که داشته باشیم دستورات اصلی تک را مثلا تغییر بدهیم.

به طور مثال به نظرم دستور {} chapter\ از نوع اول و دستور makechapterhead@\ از نوع دوم است. حال سوال من این است برای یادگیری این دستهٔ دوم منبع مناسبی سراغ دارید؟

ممنون

vafa

نقل قول از: محمد چهارسوقی در اکتبر 03, 2010, 08:59:37 قبل از ظهر
ممنون بابت این نکته کلیدی که گفتید.

حتما سعی خواهم کرد که روش کار با همان دستور makechapterhead@\ را یاد بگیرم و جایگزین این روش کنم.

من نمی دونستم که دیگر پشتیبانی نمی‌شود.

ممنون
ضمیمه را ببینید.

vafa

نقل قول از: محمد چهارسوقی در اکتبر 03, 2010, 09:05:46 قبل از ظهر
آقا وفا یک سوالی

نمی دونم این حرفی که می‌زنم درست هست یا نه. احساس می‌کنم ما دو نوع برنامه‌نویسی برای تک داریم. یکی دستوراتی است که به طور روزمره از آنها استفاده می‌کنیم و همچنین دستوراتی که به دلیل استفاده از انواع و اقسام بسته‌های خاص باید از آن‌ها استفاده کنیم.

یکی دیگر دستوراتی که خیلی پایه‌ای تر از این حرف‌ها هستند و انگار که داشته باشیم دستورات اصلی تک را مثلا تغییر بدهیم.

به طور مثال به نظرم دستور {} chapter\ از نوع اول و دستور makechapterhead@\ از نوع دوم است. حال سوال من این است برای یادگیری این دستهٔ دوم منبع مناسبی سراغ دارید؟

ممنون
خود ماکروها در بسته‌ها یا کلاسها (حداقل من اینجوری یاد گرفته‌ام).

محمد چهارسوقی

هادی صفی‌اقدم

فونتش را چه جوری میشه تغییر داد؟ من که از این کدها سر در نمیارم
خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید

vafa

نقل قول از: هادی صفی اقدم در اکتبر 03, 2010, 10:44:08 قبل از ظهر
فونتش را چه جوری میشه تغییر داد. من که از این کدها سر در نمیارم
خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید
یعنی چجوری تغیرش داد؟ به چی اصلاً تغییرش داد؟

هادی صفی‌اقدم

نقل قول از: vafa در اکتبر 03, 2010, 10:45:30 قبل از ظهر
یعنی چجوری تغیرش داد؟ به چی اصلاً تغییرش داد؟

ببخش واضح نگفتم. شرمنده وفا جان
مثلا فونتش بشه XB Zar یا یک فونت متفاوت با متن

هادی صفی‌اقدم

من فقط تونستم با تغییر huge به Huge یک ذره اندازه فونت را بزرگتر کنم.
برای اینکه بتونم عنوان فصل و کلمه‌ی «فصل» را خیلی بزرگتر (مثلا دو یا سه برابر حالت فعلی) بنویسم باید چیکار کنم؟
ممنون میشم راهنمایی کنید

Nekoomehr

فكر كنم منظور آقا هادی این باشد كه مثلاً متن با فونت نیلوفر نوشته شود امّا عنوان فصل با فونت تیتر. نه این​كه عنوان هم با همان فونت باشد و فقط بزرگ​تر و بالد شود. درست فهمیده​ام؟

وحید دامن‌افشان

نقل قول از: هادی صفی اقدم در اکتبر 04, 2010, 01:39:54 بعد از ظهر
من فقط تونستم با تغییر huge به Huge یک ذره اندازه فونت را بزرگتر کنم.
برای اینکه بتونم عنوان فصل و کلمه‌ی «فصل» را خیلی بزرگتر (مثلا دو یا سه برابر حالت فعلی) بنویسم باید چیکار کنم؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
فایل ضمیمه رو ببین. اگر می‌خوای شماره فصل هم بزرگ بشه، خطی رو
که غیرفعال کردم، فعال و خط بالاییشو غیرفعال کن.