• Welcome to پارسی‌لاتک.

از تاریخ ۱۳۹۳/۸/۱۴ به دلیل ارائه خدمات بهتر به سایت جدید پرسش و پاسخ مهاجرت کرده‌ایم؛ از این رو امکان عضویت و ارسال پست در تالار غیرفعال شده است. لطفاً برای پرسیدن سوال‌های خود به سایت جدید مراجعه کنید.

ورود به سایت جدید

چپ چین کردن فرمول‌های ریاضی

نویسنده محمد چهارسوقی, اکتبر 09, 2010, 03:19:23 بعد از ظهر

« قبلی - بعدی »

محمد چهارسوقی

تا آنجا که من یادم می‌آید و آقا وفا هم در یکی از پست‌ها گفته بودند در متن فارسی بهتر است متن از راست به چپ و محیط ریاضی از چپ به راست باشد.

اما من وفتی از محیط eqnarray استفاده می کنم و از بسته زی‌پرشین هم استفاده می کنم و دو خط فرمول ریاضی می نویسم آن را از سمت راست مرتب می ‌کند!

همچنین سعی کردم که از fleqn استفاده کنم ولی با خطا مواجه میشدم.

ممنون میشوم دوستان راهنمایی بکنند که چگونه می توان فرمول‌های چند خطی ریاضی را راست چین چپ چین و وسط چین کرد.

در این راستا همچنین راهنماهای بی دی و زیٰپرشین را هم نگاهی انداختم اما راه حلی پیدا نکردم.
از محیط لاتین هم اگر استفاده کنم باز هم راست چین است.

ممنون

محسن شریفی تبار

فکر میکنم مشکل از محیط eqnarray است که دیگر منسوخ شده. اما آنطور که امتحان کردم با align و استفاده از fleqn، فرمول‌ها به چپ می‌روند.

vafa

نقل قول از: محمد چهارسوقی در اکتبر 09, 2010, 03:19:23 بعد از ظهر
تا آنجا که من یادم می‌آید و آقا وفا هم در یکی از پست‌ها گفته بودند در متن فارسی بهتر است متن از راست به چپ و محیط ریاضی از چپ به راست باشد.

اما من وفتی از محیط eqnarray استفاده می کنم و از بسته زی‌پرشین هم استفاده می کنم و دو خط فرمول ریاضی می نویسم آن را از سمت راست مرتب می ‌کند!

ممنون میشوم دوستان راهنمایی بکنند که چگونه می توان فرمول‌های چند خطی ریاضی را راست چین چپ چین و وسط چین کرد.

در این راستا همچنین راهنماهای بی دی و زیٰپرشین را هم نگاهی انداختم اما راه حلی پیدا نکردم.
از محیط لاتین هم اگر استفاده کنم باز هم راست چین است.

ممنون
بدون xepersian چه نتیجه‌ای می‌گیری؟

vafa

نقل قول از: vafa در اکتبر 09, 2010, 03:58:28 بعد از ظهر
ضمناً چون از eqnarray استفاده می‌کنید باید از گزینهٔ fleqn در دستور \documentclass استفاده کنید نه در \usepackage[fleqn]{amsmath}

وحید دامن‌افشان

نقل قول از: محمد چهارسوقی در اکتبر 09, 2010, 03:19:23 بعد از ظهر

مشکل شما ربطی به زی‌پرشین نداره. فایل ضمیمه شده رو ببینین.

محمد چهارسوقی

نقل قول از: vafa در اکتبر 09, 2010, 03:58:28 بعد از ظهر

باز هم همان نتیجه.
نمونه را پیوست کرده ام.

محمد چهارسوقی

نقل قول از: vafa در اکتبر 09, 2010, 04:06:49 بعد از ظهر
ضمناً چون از eqnarray استفاده می‌کنید باید از گزینهٔ fleqn در دستور \documentclass استفاده کنید نه در \usepackage[fleqn]{amsmath}

من این را هم امتحان کردم ولی باز هم اتفاقی نیفتاد.
مثال ها را ضمیمه کرده ام.

محمد چهارسوقی

نقل قول از: محسن شریفی تبار در اکتبر 09, 2010, 03:44:55 بعد از ظهر
فکر میکنم مشکل از محیط eqnarray است که دیگر منسوخ شده. اما آنطور که امتحان کردم با align و استفاده از fleqn، فرمول‌ها به چپ می‌روند.

من از محیط align هم استفاده کردم هم به همراه fleqn و هم بودن آن که متاسفانه باز هم فرمول‌ها به سمت چپ نرفتند!! شاید ایراد از کامپیوتر من است. نمی دانم.

نمونه‌ها پیوست شده اند.

محمد چهارسوقی

نقل قول از: وحید دامن افشان در اکتبر 09, 2010, 04:08:23 بعد از ظهر
مشکل شما ربطی به زی‌پرشین نداره. فایل ضمیمه شده رو ببینین.

ممنون بابت مثال

این مشکل من را تا حدودی حل می کند ولی من اساسی تر از این می خواهم. مثلا می خواهم اصلا در متن فرمول‌ها را کاملا بیاورد سمت چپ و همتراز با متن آن را بنویسد.

۱.  آیا امکان پذیر است؟

۲. آیا راهی به غیر از استفاده از && وجود ندارد؟

ممنون

هادی صفی‌اقدم

نقل قول از: محمد چهارسوقی در اکتبر 14, 2010, 04:05:15 بعد از ظهر
من از محیط align هم استفاده کردم هم به همراه fleqn و هم بودن آن که متاسفانه باز هم فرمول‌ها به سمت چپ نرفتند!! شاید ایراد از کامپیوتر من است. نمی دانم.

نمونه‌ها پیوست شده اند.

شما & ها را یادتون رفته بذارید

هادی صفی‌اقدم

نقل قول از: محمد چهارسوقی در اکتبر 14, 2010, 04:02:45 بعد از ظهر
من این را هم امتحان کردم ولی باز هم اتفاقی نیفتاد.
مثال ها را ضمیمه کرده ام.

شما && را یادتون رفته تایپ کنید.
راهنمای eqnarray و align را بخونید. کتاب mathmode را هم در مرکز دانلود قرار داده‌ام حتما مطالعه بفرمایید

محمد چهارسوقی

نقل قول از: هادی صفی اقدم در اکتبر 14, 2010, 04:29:28 بعد از ظهر
شما && را یادتون رفته تایپ کنید.
راهنمای eqnarray و align را بخونید. کتاب mathmode را هم در مرکز دانلود قرار داده‌ام حتما مطالعه بفرمایید

ممنون بابت نکاتی که فرمودید.

من فکر کردم همهٔ این نکاتی که دوستان گفتند در حالتی است که احتیاجی به استفاده از && نباشد. برای همین از آن استفاده نکرده بودم.

این موضوع با منطق من درست از آب در نمی آید. حتی برای یک متن کاملا انگلیسی که در آن دو فرمول را با هم بنویسیم و از بسته زی‌پرشین هم استفاده نکرده باشیم، فرمول ها را به صورت پیش‌فرض راستچین می کند و این برای من خیلی عجیب است و من حداقل از یک متن تماما انگلیسی انتظار دارم اگر چیزی قرار است تراز شود چپ چین شوند.

عجیب است. من مثال را با حالت های مختلف ضمیمه کردم.

ممنون