• Welcome to پارسی‌لاتک.

از تاریخ ۱۳۹۳/۸/۱۴ به دلیل ارائه خدمات بهتر به سایت جدید پرسش و پاسخ مهاجرت کرده‌ایم؛ از این رو امکان عضویت و ارسال پست در تالار غیرفعال شده است. لطفاً برای پرسیدن سوال‌های خود به سایت جدید مراجعه کنید.

ورود به سایت جدید

آیا استفاده از «آ» بعنوان اولین شماره حرفی درست است؟

نویسنده سیدرضی علوی‌زاده, می 12, 2010, 03:22:18 بعد از ظهر

« قبلی - بعدی »

khajavi

نقل قول از: سیدرضی علوی‌زاده در می 21, 2010, 11:19:56 قبل از ظهر
فکر نمی‌کنید استفاده از «ا» به‌جای «آ» (هرچند که درست‌تر باشد) یک اشکال دارد و آن هم اینکه ممکن است گاهی با «۱» اشتباه گرفته شود.
آره درست میگید، ممکنه با عدد یک اشتباه گرفته بشه. والا دیگه نمی‌دونم چی بگم، اما اگه بخواهیم غیر از آ استفاده کنیم از استاندارد خارج میشیم به هر حال باز هم با اساتید زبان فارسی در این زمینه مشورت کنید ببینیم بقیه نظرشون چیه.
نقل قول از: محمود امین‌طوسی link=topic=488.msg3108#msg3108  date=1274425252
۱- بالاخره متوجه نشدم که استفاده از «آ»  مورد تایید هست یا نه؟ 
۲- با ترتیبی که شما ذکر کرده‌اید پس ترتیب حروف الفبایی که من برای مراجع استفاده می‌کنم مشکل کوچکی دارد: من «ئ » را در ردیف «ی» قرار داده‌ام. دلیل من هم این بوده است که مثلاً کلمه زیبایی گاهی به صورت زیبائی هم نوشته می‌شود. ظاهراً باید این را هم پیگیر باشم .
استفاده از «آ» یک نوع غلط رایج هست. همانطور که طبق جداول گفتم شکل «آ» نشانهٔ الف نیست

مهدی امیدعلی

نقل قول از: khajavi در می 21, 2010, 09:05:49 بعد از ظهر
آره درست میگید، ممکنه با عدد یک اشتباه گرفته بشه. والا دیگه نمی‌دونم چی بگم، اما اگه بخواهیم غیر از آ استفاده کنیم از استاندارد خارج میشیم به هر حال باز هم با اساتید زبان فارسی در این زمینه مشورت کنید ببینیم بقیه نظرشون چیه.استفاده از «آ» یک نوع غلط رایج هست. همانطور که طبق جداول گفتم شکل «آ» نشانهٔ الف نیست
به نقل از دستور زبان مصوب فرهنگستان علوم: «در فرهنگ‌های کنونی فارسی حرف اول الفبا را «آ» در نظر می‌گیرند و در آموزش زبان فارسی هم از این روش استفاده می‌شود.

البته من با تمام موارد فرهنگستان موافق نیستم و شاید این مصوبه قدیمی باشد. مثلا در این دستور فرهنگستان کلمه «ایده‌آل» را به صورت «ایدئال» می‌نویسد که به نظرم اصلا مناسب نیست. ایده‌آل کلمه‌ای غیر عربی است و تا جای ممکن نباید از همزه برای نوشتن آن استفاده کرد (گاهی اوقات این مورد اجتناب ناپذیر است مثل کلمه رافائل). بنابراین به نظر من نوشتن «آ» به عنوان حرف اول الفبا حتی اگر غلط باشد غلط جاافتاده است که نقطه نظر زبان دیگر درست است.